Waaghalzen openen samen combi-winkel

Jonge ondernemers verkopen zowel fietsen als interieurstukken

 

COMBISTORE KIIWI

Thomas Mariën-Bouwens en David Hermans combineren hun passies voor fietsen en interieur in een gezamenlijke combi-winkel in het centrum van Lichtaart.
Thomas Mariën-Bouwens uit Lichtaart (Kasterlee) en David Hermans uit Ravels openden in het centrum van Lichtaart een fietsenwinkel met een uniek concept. Zowel fietsen als interieur en meubilair zijn er te koop.

Monsieur Vélo en KiiwiiFurniture zijn twee zaken die in de Leistraat in Lichtaart in een gloednieuwe combi-winkel gevestigd zijn.

Thomas Mariën-Bouwens (27) uit Lichtaart en David Hermans (24) combineren hun passies voor fietsen en interieurspullen. De fietsenwinkel van Thomas Mariën-Bouwens doet daarom ook dienst als exporuimte voor de kunstwerken van David Hermans, een zoon van een schrijnwerker. De twee ondernemers, beiden ook gepassioneerde fietsers, kwamen tijdens een fietstrip door Canada op het idee voor hun combi-store. Als jonge knapen waren ze al in de ban van BMX-fietsen en waaghalzerij.

Downhill-fietsen

“We fietsten de voorbije maand juli door de provincie British Columbia aan de Canadese westkust. De ruigenatuur inspireerde mij tot nieuwe kunstwerken. Het downhill-fietsen aan snelheden tot 70 kilometer per uur stimuleerde verder onze ambitie om ook met fietsen bezig te blijven”, vertelt David Hermans. “Thomas en ik zijn al heel lang kameraden en we delen naast fietsen nog andere interesses zoals de natuur, muurklimmen en ook reizen.

Het idee om samen iets te ondernemen, bleef de twee vrienden door het hoofd spoken. Toen ze in de Leistraat in Lichtaart een leegstaand winkelpand zagen, waarin eerder een kapsalon was gevestigd, waren ze verkocht.

Samen toverden ze het centraal gelegen pand om tot een gloednieuwe handelszaak. “Dit gebouw is voor ons de ideale uitvalsbasis voor een gezamenlijk project”, zegt Thomas Mariën-Bouwens. “Ik kan hier ter plaatse fietsen herstellen en accessoires verkopen. Je vindt hier zowel mountainbikes als elektrische fietsen en nog veel meer aanbod.”

David Hermans pakt onder de noemer KIIWI Furniture uit met een gamma interieurelementen en meubelstukken, stuk voor stuk gevoelsmatig gecreëerd uit recuperatiematerialen. “Zo maakte ik een wanddecoratie uit gerecupereerde houten gevelbekleding”, vertelt David Hermans. “De inspiratie daarvoor haalde ik uit de kennismaking met twee bergtoppen die we ontdekten bij het downhill-racen in Canada.”

In het midden van de fietsenzaak staat dan weer een tafel waarvan het tafelblad samengesteld is uit wagonplanken.

Gazet van Antwerpen Kempen  –  24 Oct 2017
BART VAN DEN LANGENBERGH PAUL KEYENBERG / FOTO PAUL KEYENBERG